Ingredienser
Mælkesauce- ½ dl hvedemel
- 5 dl skummet- eller minimælk
- salt og peber
- 1 knivspids revet muskatnød
- 1 stor squash eller to mellemstore, ca. 450 g
- 200 g nye løg
- 2 røde peberfrugter
- 500 g tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 bundt basilikum
- salt og peber
- 100 g mozzarella
- 250 g frisk lasagne
- 400 g grønne bønner
Tilberedning
Mælkesauce
Pisk melet ud med lidt af mælken i en gryde, til der ikke er klumper. Spæd med resten af mælken og kog saucen op under omrøring. Lad saucen simre i 5 minutter under hyppig omrøring og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Lasagne
Skær squash og løg i ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i store tern. Skær tomaterne i kvarte. Svits squash, løg og peberfrugter i olien i en gryde, til de bliver gyldne. Tilsæt tomater og kog grønsagerne, til tomaterne koger lidt ud. Smag grønsagerne til med grofthakket basilikum, salt og peber. Riv mozzarellaen. Kom lidt mælkesauce i bunden af et ovnfast fad, ca. 20×20 cm. Læg lasagnepladerne i lag med grønsager og mælkesauce, men gem lidt sauce til toppen. Smør mælkesauce ud på den øverste lasagneplade og drys med mozzarella. Læg stanniol over fadet og bag lasagnen i 30 minutter ved 180 grader. Fjern stanniolen og lad lasagnen bage, til den er gylden og sprød på toppen.
Grønne bønner
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre med lidt bid, ca. 5-6 minutter.
TIP
I sæsonen for squash kan man være heldig at finde den gule variant. Prøv fx at bruge en gul og en grøn squash i lasagnen og få et flot farvespil.
Frugt og grønt pr. person
487,5 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2392 kJ (569,5 kcal). Kulhydrat 87,5 g. Fedt 14,6 g, heraf mættet fedt 4,5 g
Ude og Hjemme, uge 27, 2012