Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk mørk sirup
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g sukat eller pomeransskal
  • 50 g korender eller rosiner
  • 325 g hvedemel (cirka)
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk perlesukker
  • 20 g hasselnødder

Tilberedning

10 stk./10 personer

Lun mælken og hæld den i en skål. Opløs gæren i mælken. Tilsæt sirup, kanel, kardemomme, salt, finthakket sukat og korender. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Tril dem til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med perlesukker og hasselnøddeflager. Bag bollerne ved 200 grader i 12-15 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

 

Frugt og grønt pr. person

8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 793 kJ (189 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 2, 4 g, heraf mættet fedt 0,4 g

Ude og Hjemme, uge 48, 2012