Ingredienser
- 75 g havregryn
- 75 g fuldkornshvedemel
- 50 g kerner, frø fx solsikke, hørfrø og græskarkerner
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 dl vand
- 1 spsk rapsolie
- 1 æg til pensling
- 1 spsk græskarkerner til pynt
Tilberedning
10 stk.
Tænd ovnen på 185 grader.
Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.
Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen ud i firkanter på ca. 5×8 cm, og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med græskarkerner.
Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.
Frugt og grønt pr. person
0,5 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
443 kJ (106 kcal). Kulhydrat 12 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 0,7 g
Ude og Hjemme, uge 19, 2011