Ingredienser

  • 75 g havregryn
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g kerner, frø fx solsikke, hørfrø og græskarkerner
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk græskarkerner til pynt

Tilberedning

10 stk.

Tænd ovnen på 185 grader.

Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.

Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir.

Skær dejen ud i firkanter på ca. 5×8 cm, og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med græskarkerner.

Bag knækbrødene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.

Frugt og grønt pr. person

0,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

443 kJ (106 kcal). Kulhydrat 12 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 0,7 g

Ude og Hjemme, uge 19, 2011