Rapsolie udvindes ved mekanisk kold- varmpresning og raffinering. Det sidste giver et større udbytte, men samtidig et produkt, der ikke er på højde med det koldpressede med hensyn til smag og kvalitet.
Koldpresset rapsolie har en nøddeagtig smag, og det naturlige indhold af vitaminer og antioxidanter er bevaret, mens den varmpressede er mere smagsneutral. Rapsolie kan lugte lidt fisket, hvis man bruger den til stegning, men lugten trænger ikke ind i maden. Lugten skyldes det høje indhold af omega-3 fedtsyrer. Rapsolie er gul-gylden og kan bruges til alt, også til sødt bagværk
Rapskimolie er en forfinet udgave af rapsolie. Her bliver kun selve frøkernen uden skaller presset. Rapskimolie har en mildere smag end rapsolie.
Mættet fedt: 7 %
Enkeltumættet fedt: 58 %
Flerumættet fedt: 35 % (n-3: 12 % n-6: 23 %)