Ingredienser

Bagte tomater
  • 300 g tomater i forskellige farver (umami)
  • 2 tsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 kviste frisk rosmarin
Pasta a la carbonara
  • 150 g fuldkornslinguine
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g blandede svampe (umami)
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 200 g babyspinat
  • Revet skal af 1 citron (surt)
  • 20 g parmesanost (umami)
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

SÅDAN GØR DU
Bagte tomater
Tænd ovnen på 150 grader. Skyl og tør tomaterne. Halvér tomaterne og vend med olivenolie. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt og peber og hakket rosmarin. Bag tomaterne i ovnen i ca. 1 ½ time.

Pasta a la carbonara
Sæt en gryde over med vand til pastaen. Kog som angivet på emballagen. Afdryp og gem lidt af kogevandet.
Pil og hak løget. Pres hvidløget. Rens svampene. Varm olien på en pande og steg løg med hvidløg og svampe ved god varme, til svampene er møre. Rør mælk med majsstivelse og kom på panden. Lad det simre ved svag varme i ca. 5 min. Spæd evt. til med lidt af kogevandet fra pastaen. Sænk varmen. Skyl spinaten og afdryp. Kom spinat på panden, og lad den falde sammen. Smag saucen til med revet citronskal, parmesanost og flagesalt.

Servering
Vend sauce med linguine og servér med bagte tomater. Krydr med peber.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 375 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ/550 kcal Kulhydrat 67 g Fedt 20 g, heraf 5 g mættet fedt Protein 25 g