Grønkålssuppe

Sidst opdateret 01.11.2010

Billede af Grønkålssuppe

Ingredienser

½ kg skrællekartofler
2 stk porrer
2 stk løg
2-3 fed hvidløg
3 spsk raps- eller olivenolie
1 l hønse- eller grønsagsbouillon, eventuelt vand + koncentrat
2 stk laurbærblade
450 g hakket grønkål, frost
salt og peber
Tilbehør:
1 dl skyr eller letmælksyoghurt
4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og tilsæt grønsagerne. Svits dem, til de bliver klare, men uden at de tager farve. Kom bouillon, laurbærblade og grønkål i gryden og bring den i kog. Lad suppen småkoge i ca. 20 minutter, blend den, gerne med en stavblender i gryden, og smag den til med salt og peber. Servér den meget varm med en skefuld skyr på toppen og med brød til.

Tip: Opskriften kan bruges som grundopskrift på en pureret eller blendet grønsagssuppe. Erstat fx grønkålen med:
• Gulerødder og smag suppen til med appelsinsaft, chili og ingefær
• Grønne ærter og smag suppen til med friskhakket mynte
• Hvidkål og smag suppen til med muskatnød
• Spinat og smag suppen til med enten muskatnød eller chili og revet   ubehandlet citronskal
• Hokkaido græskar og smag suppen til med limesaft
• Knoldselleri og smag suppen til med citronsaft
• Rødbeder og smag suppen til med kommen og citronsaft eller æbleeddike. Husk blot at skære rødbederne ud i små tern, og at de skal koge i længere tid, ca. 45 minutter, afhængigt af rødbedernes friskhed.

Hvidløg kan selvfølgelig udelades, ligesom løg og porrer kan erstatte hinanden. Drys eventuelt suppen med din yndlingskrydderurt eller persille. I stedet for det syrnede mejeriprodukt kan du komme brødcroutoner, sprødristede bacontern, smilende halve æg, rejer, grillede kammuslinger eller sojaristede græskarkerner på toppen.

 

Skriv en kommentar

Bemærk
Spørgsmål til Hjerteforeningen i kommentarerne bliver ikke besvaret.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

suppen til 4 pers. får et dejligt pift med 200 gr. gulerødder,

men lækker suppe

Raidar Djeld (24/2-2013)

CMS - Content Management System by SiteLoom