Gammeldags oksesteg

Sidst opdateret 03.03.2010

Billede af Gammeldags oksesteg

Ingredienser

600 g oksetykkam
salt og peber
1 spsk flydende margarine
2 løg
2 gulerødder
1 l vand
2 lauerbærblade
majsstivelse eller Maizena sovsejævner
kulør
Tilbehør:
1 kg kartofler
tyttebær syltetøj
syltede asier

Tilberedning

 Puds kødet fri for sener og synligt fedt og krydr det godt med salt og peber. Varm margarinen op i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i gryden og brun dem. Kom vand og laurbærblade ved og bring gryden i kog. Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. tre timer til det mørt. Tag kødet op og jævn stegeskyen med Maizena udrørt i koldt vand eller Maizena Sovsejævner. Justér farven med et par dråber kulør og smag til med salt og peber. Servér stegen skåret i skiver med kogte kartofler, brød, tyttebær syltetøj og syltede asier, og evt. dampede bønner eller gulerødder.

TIP:
Grøntsagerne koger ud og er med til at jævne sovsen.

 
 

Skriv en kommentar

Bemærk
Spørgsmål til Hjerteforeningen i kommentarerne bliver ikke besvaret.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne opskrift.

CMS - Content Management System by SiteLoom