Hindbærfromage

Sidst opdateret 17.06.2010

Billede af Hindbærfromage

Ingredienser

150 g hindbær, evt. fra frost
25 g sukker, ca.
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
1 spsk avokadoolie eller vindruekerneolie
25 g sukker
5 blade husblas
1 dl syrnet fløde 9%
1 bæger pasteuriseret æggehvide
frisk mynte eller citronmelisse

Tilberedning

Tø eventuelt hindbærrene op og blend dem med sukker. Pisk æggeblomme og olie hvidt og skummende med sukkeret.

Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad - pas på, det ikke bliver for varmt.

Bland de blendede bær, æggesnaps og syrnet fløde i en skål og tilsæt den smeltede husblas i en tynd stråle under omrøring. Pisk hviderne stive og fold dem i massen, så massen er ensartet og uden hvide klumper. Hæld massen i portionsskåle eller en stor serveringsskål og lad den stivne og blive kold i køleskabet - 1-2 timer, afhængigt af skålenes størrelse. Servér fromagen pyntet med mynte eller citronmelisse.

Tip! Sukkermængden afhænger af bærrenes sødme, så smag dig frem. Hvis du bruger optøede, frosne hindbær, er det vigtigt, at de har stuetemperatur, når du tilsætter husblassen. Ellers klumper det.
 
 

Skriv en kommentar

Bemærk Har du spørgsmål til denne opskrift
- så skriv i stedet til opskrifter@hjerteforeningen.dk
Notér venligst opskriftens navn i emnet på e-mailen.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

Husk at frosne hindbær skal koges inden de bruges.

Venlig hilsen
Bente Hansen

Bente Hansen (12/8-2011)

CMS - Content Management System by SiteLoom