Kål i fad

Sidst opdateret 10.03.2010

Billede af Kål i fad

Ingredienser

250 g hk. okse, max 10 %
250 g hk. svinekød, max 10 %
1 æg
1 dl havregryn
1 løg
1-3 fed hvidløg, kan undlades
vand
salt og peber
1 spidskål eller 1 lille sommerkål eller hvidkålshoved, 600 g
2 porrer
2 gulerødder
2-3 dl tør hvidvin eller æblemost
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsrugbrød, 200 g
evt. hakket persille
sennep

Tilberedning

Rør en fars af hakket kød, æg, havregryn og hakket løg og evt. hvidløg. Tilsæt vand, så farsen er lind, som til frikadeller. Krydr farsen med salt og peber.
Skær bunden af spidskålen og fjern stokken med et kegleformet snit. Løsn de yderste blade, så der er nok til at lave bund, sider og låg i springform med en diameter på 25 cm. eller et fad af tilsvarende størrelse med låg. Overhæld bladene med kogende vand, så bladene bliver smidigere. Hak resten af kålen fint. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Beklæd en springform eller et ovnfast fad med tilhørende låg med bagepapir og for formen med kålblade, der går op i siderne af formen – sørg for at kålbladene går lidt ind over hinanden. Læg halvdelen af den hakkede kål nederst i et lag. Fordel dernæst halvdelen af gulerødderne og porrerne. Spred herefter farsen ud ovenpå i et jævnt lag. Fordel resten af gulerødderne og porrerne ovenpå og resten af den hakkede kål. Afslut med et lag kålblade, så fars og grøntsager er pakket helt ind. Hæld væde ved og bag retten i ovnen ved 200 °C i ca. 1 ½ time, den første time dækket med folie, hvis du laver det i en springform. Lad retten sætte sig i et kvarters tid og vend den ud på et fad. Drys evt. retten med hakket persille og servér den med groft rugbrød og sennep til.

Tip: Rester smager godt koldt på et stykke rugbrød, varmet i en mikroovn eller ristet på en pande i lidt olie.

 
 

Skriv en kommentar

Bemærk
Spørgsmål til Hjerteforeningen i kommentarerne bliver ikke besvaret.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

Husk at du skal være fortrolig med frikadellefars for at kunne lave denne opskrift, da du skal lave farsen her med samme konsistens.

Georg Halvfad (22/11-2014)

CMS - Content Management System by SiteLoom