Hindbærfromage

Sidst opdateret 11.07.2013

Billede af Hindbærfromage

Ingredienser

Hindbærfromage:
150 g hindbær, eventuelt fra frost
50 g sukker (ca.)
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
5 blade husblas
1 dl yoghurt naturel
1 bæger pasteuriseret æggehvide
Frisk mynte eller citronmelisse

Tilberedning

Hindbærfromage
Tø eventuelt hindbærrene op. Blend dem med ca. halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne hvide og skummende med resten af sukkeret.

Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, i en skål over vandbad. Pas på, det ikke bliver for varmt.

Bland de blendede bær, æggesnaps og yoghurt i en skål og tilsæt den smeltede husblas i en tynd stråle under omrøring. Pisk hviderne stive og fold dem i massen, til massen er ensartet og uden hvide klumper. Hæld massen i portionsskåle eller en stor serveringsskål og lad den blive kold og stivne i køleskabet, 1-2 timer, afhængigt af skålenes størrelse. Servér fromagen pyntet med mynte eller citronmelisse.

TIP
Sukkermængden afhænger af bærrenes sødme, så smag dig frem. Hvis du bruger optøede, frosne hindbær, er det vigtigt, at de har stuetemperatur, når du tilsætter husblassen. Hvis bærrene er for kolde, klumper blandingen.

 
 

Skriv en kommentar

Bemærk Har du spørgsmål til denne opskrift
- så skriv i stedet til opskrifter@hjerteforeningen.dk
Notér venligst opskriftens navn i emnet på e-mailen.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

kommenntar til "tøm dit køleskab" og "Find opskriften".
Hej
Først vil jeg sige tak for en masse lækre opskrifter.
Jeg sidder lige nu og ville prøve og indtaste 3 ting, som jeg har i mit køleskab. Jeg valgte, ris,løg og hvidkål. Så er det lige jeg ikke helt forstår hvad Hindbærfromage har med de 3 ting og gøre. For den opskrift fik jeg også frem.
Jeg lage mærke til der komme en boks op, under indtast feltet, med forslag, hvad skal de bruges til. For man kan ikke vælge dem. Under vælg Find opskrift kan man næsten ikke se boksen og slet ikke teksten i den.
Jeg troede ligeledes, når man skrev 3 ting, ville den finde de opskrifter, hvor de alle indgik i.

Annette (7/10-2013)

Husk, at frosne hindbær ALTID skal varmes igennem inden brug. Der anbefaler Fødevarestyrelsen, da flere er blevet syge af optøede hindbær.

Tina (31/8-2013)

CMS - Content Management System by SiteLoom