Cannelloni med spinat-ricottafyld og tomatsauce

Sidst opdateret 16.02.2012

Billede af Cannelloni med spinat-ricottafyld og tomatsauce

Ingredienser

Cannelloni:
500 g helbladet frossen spinat
1 ubehandlet citron>
2 fed hvidløg
250 g ricotta
salt og peber
250 g friske lasagneplader
-----
Tomatsauce:
1 stort løg
1 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg
1 bundt persille
salt og peber
-----
Salat:
1 salathoved
2 gulerødder
1 lille rødløg
1 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt og peber
-----
Tilbehør:
4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Tilberedning

Cannelloni:
Varm spinaten godt igennem og lad den køle lidt af. Riv citronskallen fint. Hak hvidløgene fint. Bland den afkølede spinat med ricotta, 1 tsk. citronskal, hvidløg, salt og peber. Læg lidt fyld i den ene ende af en lasagneplade og rul lasagnen om fyldet. Læg de fyldte cannelloni i et ovnfast fad.

Tomatsauce:
Hak løget fint og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, finthakket hvidløg og persille og lad saucen koge i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Hæld tomatsaucen over cannellonierne. Dæk fadet med stanniol og bag cannellonierne i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.

Salat:
Skyl og tør salaten og bryd den i store stykker. Skær gulerødderne i tynde skiver og løget i tynde både og bland dem med salaten. Pisk olie og citronsaft sammen med salt og peber og vend dressingen i salaten lige inden servering.

Servér cannellonierne med salat og fuldkornsbrød.

TIP I stedet for frossen spinat kan du bruge 600 g frisk spinat. Skyl spinaten godt og damp den i en stor gryde med det vand, der hænger på bladene, til spinaten er faldet helt sammen. Lad spinaten dryppe godt af og pres den let for vand.
Cannelloni betyder ”store rør” på italiensk.

Vidste du det om pasta?

 
 

Skriv en kommentar

Bemærk
Spørgsmål til Hjerteforeningen i kommentarerne bliver ikke besvaret.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer til denne opskrift.

CMS - Content Management System by SiteLoom