Marengs-kys

Sidst opdateret 12.11.2009

Billede af Marengs-kys

Ingredienser

6 æggehvider
4 dl sukker
6 spsk kakao
2 tsk kanel
6 dråber frugtfarve
Pynt: Kokosmel, krymmel, hakket chokolade.

Tilberedning

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der piskes. Hvis ”kyssene” skal være med smag, røres kakao eller kanel i sukkermassen. Man kan evt. dele portionen i to og tilsætte smag eller farve til den ene del (husk i så fald at halvere mængden af smags- og farveingredienserne). Kom sukkermassen i en sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene kan også formes med to teskeer. Drys ”kyssene” med en eller flere slags pynt. Bag dem ved 100° i ca. 1 time. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en lufttæt beholder. Server kagerne til kaffen eller f.eks. til frugtsalat.

Tip: Lav marengs-”kys” sammen med børnene, - de vil elske at forme og pynte kagerne.



Er du blevet sulten efter flere opskrifter?
Se alle Hjerteforeningens kogebøger


Relaterede opskrifter

 
 

Skriv en kommentar

Bemærk Har du spørgsmål til denne opskrift
- så skriv i stedet til opskrifter@hjerteforeningen.dk
Notér venligst opskriftens navn i emnet på e-mailen.




E-mail adressen bliver ikke offentliggjort
 

Kommentar

hvor mange for man ?

mads (10/4-2014)

Mine kys falder ned:3

Marta jørgenes (24/2-2014)

Bag den ikke ved 200 grader 30 min. De bliver sorte!

alberte (24/2-2014)

Diller

Oliver (10/2-2014)

smager så godt det er jo helt utroligt
:)

vibs (10/2-2014)

hej med jer i er rigtigt seje og det er nogle rigtigt gode opskrifter i har her inde

jens (20/11-2013)

hej med jer i er rigtigt seje og det er nogle rigtigt gode opskrifter i har her inde

jens (20/11-2013)

Lidt nem

Line (27/10-2013)

Lidt nem

Line (27/10-2013)

Lidt nem

Line (27/10-2013)

JA for sadan de er bar' ridi' goe'! amen altså hvor skal jeg begynde?! først er der jo smagen nejnejnejnej! det er fantastisk og så er de så nemme! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! <3 marengs :-Ø

Magnüz (25/10-2013)

de smag så godt hvor længe kan de holde sig men de smager så godt

lillo (12/10-2013)

Hvor længe kan de holde sig???????....?

Hilsen mig! xD

Line (2/10-2013)

Hvis I kommer til at lave forkert selvom de er så enkelt skal I ikke tro at I er de eneste... :(

Anonym (25/9-2013)

Kan man godt sætte ovnen på 200 grader og så give den 30 min istedet for på 100 grader og de så skal have 1 time

Sara (23/8-2013)

hej de marengs er rigtig gode så jeg syndtes at i skulle prøve at smage dem

sara (24/4-2013)

jrtanzgtm

hgm (8/12-2012)

her er der lige et lille tip :)
- hvis i vil vide om æggehviderne er stive nok, så vend skålen på hovedet. hvis det ikke flyder ud er den stiv nok :D

Olivia (15/12-2011)

her er der lige et lille tip :)
- hvis i vil vide om æggehviderne er stive nok, så vend skålen på hovedet. hvis det ikke flyder ud er den stiv nok :D

Olivia (15/12-2011)

Jeg har lige lavet nogen, havde 1 æggehvide til overs og kunne ikke huske hvor meget sukker der skulle bruges og hvor mange grader og hvor længe de skulle have, så faldt jeg lige over opskriften her, har brugt 1 æggehvide, 70 gram sukker, først piskede jeg hviden helt stiv, så kom sukkeret i og jeg piskede det stift, man skal kunne vende skålen på hovedet, så lavede jeg 12 kys med en teske, kom ingen pynt på syntes ikke det behøves, ej heller farve, syntes de er skønne uden, de fik 1 time ved 100 grader i varmluftovn, de er sprøde udenpå og seje / (chewy) inden i, de er bare gode, nå det har jeg vist allerede sagt. Sådan en portion er ialt ca 300 kcal.

Tinda Akimbo (29/11-2011)

Denne opskrift skal da vist opdateres, i forhold til både kcal. indtag og at man kan spise dem og tabe sig samtidigt, der er meget sukker i sukker er energi som skal motioneres væk ligesom alt andet man spiser, men tæller man kcal. så kan der godt blive plads til en 3 stykker til aften kaffen, hvis man husker at regne dem med i kcal regne stykket.

Tinda Akimbo (29/11-2011)

Ja det giver da ca 180 kcal pr. person hvis man er 8 til at dele eller ca. 1450 kcal. for hele portionen

Tinda Akimbo (29/11-2011)

de er virkelig gode

Robert Dyhr (27/11-2011)

Kcal beregningen passer da langt fra? Der står der er til 8 personer og der er 10 kcal per person? Selv hvis det var per maregns skulle de være meget små og der skulle komme omkring 150 maregns ud af det...

Og det er når jeg ikke har regnet kakao med...

Men ellers god opskrift!!

Regitze (9/10-2011)

Kcal beregningen passer da langt fra? Der står der er til 8 personer og der er 10 kcal per person? Selv hvis det var per maregns skulle de være meget små og der skulle komme omkring 150 maregns ud af det...

Og det er når jeg ikke har regnet kakao med...

Men ellers god opskrift!!

Regitze (9/10-2011)

Super lækre kys - bruger tit opskriften med mine døtre.

Vi laver mange forskellige slags - chokolade, vanilie, lakrids, kanel, røde, grønne, blå og gule eller lilla, hvis vi har lyst. Det er kun fantasien sætter grænser.

Og så kan de jo pyntes med næsten alt.Vi pynter inden de kommer i ovnen - undtagen med chokolade , det drysses på lige når man tager dem ud af ovnen.

Klart et hit for pigerne at få lov at lave kys selv, især når de har veninder med hjemme - nemt og ligetil.

Karen (2/10-2011)

Jeg lavede ellers marengs-kysser men det ser ikke så godt ud, sukkeret smelter, og inden i er der meget blødt.
Kan noget finde svaret? Hjælp mig . .

Maliina (8/8-2011)

____________________hej__________________
jeg vil prøve at lave jerse "ksy" sammen med mit barn Razmuz :)

Anette henckel leth (11/7-2011)

Hej
Hvorlænge kan kyssene holde sig ?
Mvh. Anne-Lone

Anne-Lone (30/6-2011)

Fed opskrift og de Smagte Fantastisk mine var med drys det skulle i prøve Mmm kan stadig smage dem lækkert:;D

Lillo (27/2-2011)

De bliver rigtig gode, synes jeg. Farven holder fint, selv ved 125 grader. Jeg lagde ud med en time med 100 grader og skruede derefter op på 125 grader i et kvarterstid. Super resultat! Jeg pyntede i øvrigt med violer og små sukkerhjerter - begge dele holdt både facon og farve. At pynte med chokolade, giver nok et mere tvivlsomt resultat. Mvh. Anne-Louise

Anne-Louise (6/2-2011)

Jeg spiste 12 til hvert måltid, men jeg tabte mig altså ikke

Tykke Doris (27/1-2011)

de er da supergode :D
-og så syntes jeg ikke de blive gule som de normalt gør, så det er rigtig godt.
-jeg blandte marmelade i men de blev ikke helt så hårde som jeg havde håbet.

Andrea (16/1-2011)

det er da ikke logisk at chokolade pynt osv. skal på før de kommer i ovnen .. det smelter da?
hvordan er det gjort på billedet?

Christina (23/3-2010)

CMS - Content Management System by SiteLoom