GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Tunceviche

    Ceviche Skær agurken i små tern. Halvér avokado, fjern stenen og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern. Skær tun i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend agurk med avokado, tun, chili og hakkede koriander. Massér granatæblet, så kernerne løsner sig. Halvér granatæblet, og skrab kerner og saft ud… Læs mere »

  • Hvid fisk med fuldkornsspaghetti, ovnbagte rødder og romesco sauce

    Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Vend med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med oregano, salt og peber. Bag rødderne i ovnen i ca. 20 min. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinat med rødder. Skær et lille snit midt på fiskefileten,… Læs mere »

  • Stegt laks med hvidløgsyoghurt og sprød, fyldig kålsalat

    Fyldig kålsalat Kom kikærter i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå ca. 10 timer. Afdryp derefter kikærterne, og kog dem i friskt vand i ca. 40 min. Afdryp kikærterne, og tør dem. Tag 150 g fra, som du skal bruge til salaten. Fjern stokken og de yderste blade fra spidskålen. Snit… Læs mere »

  • Asiatiske nudler med sommergrønt og marinerede kongerejer

    Marinerede kongerejer Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Fjern halerne på rejerne. Kom rejerne i en skål med olivenolie, hvidløg og chili. Vend godt rundt, og lad rejerne marinere ca. 30 min. gerne længere tid. Asiatiske nudler Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Skræl gulerødder og skær i… Læs mere »

  • Buddha bowl med fuldkornsris og dampet laks

    Syltede rødløg Pil løget og skær i tynde både. Kom eddike og sukker i en lille gryde med peber¬korn og laurbærblade og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt løg, og tag gryden af varmen. Lad løgene afkøle i lagen. Buddha bowl Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Afdryp risene og afkøl. Fjern… Læs mere »

  • Fuldkornsspaghetti vongole med spicy tomatsalat

    Tomatsalat Skær tomaterne i kvarte. Hak chilien fint. Halvér ferskenerne, fjern stenene og skær ferskenerne i tern. Skyl basilikum. Vend tomater med chili, ferskener og basilikum, og smag salaten til med balsamicoeddike, salt og peber. Spaghetti vongole Skyl muslingerne godt i koldt vand. Lad dem eventuelt ligge lidt i vandet. Tag muslingerne op, rens dem… Læs mere »

  • Spidskålswraps med sommergrønt, bagt laks og dildcreme

    Bagt laks Tænd varmluftovnen på 180 grader. Læg laksen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med salt og peber og pres citronsaften over. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter, til den deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag laksen ud og afkøl. Sommergrønt Skur… Læs mere »

  • Stegt makrel med grillede sommergrønsager og cremet kartoffelsalat

    Cremet kartoffelsalat Skyl og nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter, hvorefter de afdryppes og skæres i mindre stykker. Skær kartoflerne i mindre stykker. Rør rygeost med yoghurt og hakket purløg og smag til med salt og peber. Vend ”cremen” med kartofler og bønner. Stegt makrelfilet Giv fileterne 3-4 rids på skindsiden, så de… Læs mere »

  • Skaldyrsrisotto med sommergrønt

    Skaldyr Rens muslingerne, og fjern skægget. Kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken. Damp muslingerne i hvidvin, til de åbner sig. Tag ca. halvdelen ud af skallerne. Resten gemmes i skallerne. Si væden, og gem den til risottoen. Risotto Hak løgene, og pres hvidløgene. Skær top… Læs mere »

  • Skindstegt kulmule med tatarsauce, knuste kartofler og sprød fennikelsalat med jordbær

    Tatarsauce Hak de to slags urter. Rør mayonnaise med yoghurt, sennep, kapers, purløg og 2 spsk. hakket dild – resten af dilden gemmes til salaten. Smag tatarsaucen til med salt og peber. Fennikelsalat med jordbær Skær fennikel i tynde skiver fx på et mandolinjern. Pres halvdelen af citronsaften over. Skyl og nip jordbærrene, og halvér… Læs mere »